Tipuri de produse structurate

La Bursa de Valori Bucuresti sunt disponibile la tranzactionare urmatoarele tipuri de certificate: Index, Turbo, cu Capital Protejat si Warrant-uri Acestea sunt tranzactionate si decontate in RON.

Certificate Turbo

Sunt instrumente cu efect de levier caracterizate de un pret de exercitare si bariera. De regula, au o maturitate prestabilita.

 • Ofera posibilitatea investitorilor de a beneficia atat de cresterea (Turbo Long) cat si de scaderea (Turbo Short) pretului activului suport
 • In cazul certificatelor Turbo Long bariera este mai mica decat pretul curent al activului suport, pe cand in cazul certificatelor Turbo Short este mai mare decat pretul curent al activului suport
 • Sunt instrumente cu risc ridicat si nu sunt potrivite oricarui investitor. Datorita efectului de levier, fiecare miscare a pretului duce la castiguri/pierderi semnificative.

Atentie ! Daca se atinge bariera exista posibilitatea pierderii intregii sume investite in respectivul instrument.

Warrant-uri

Warrant-urile sunt produse financiare derivate, ce dau detinatorului dreptul, dar nu si obligatia, de a cumpara sau vinde un anumit bun, activul suport, la un pret predefinit (strike), la o anumita data (tip european) sau pana la o anumita data (tip american).

 • Sunt emise si garantate de societati sau de catre banci
 • Pretul strike este pretul activului suport la care investitorul poate cumpara(CALL) sau vinde (PUT) instrumentul dorit
 • Valoarea unui warrant depinde in primul rand de performantele activului suport (indici, marfuri, actiuni etc.)
 • Sunt prevazute cu un multiplicator ce indica de cate warrant-uri este nevoie pentru a cumpara sau vinde un instrument
 • Atentie ! La maturitate exista posibilitatea pierderii intregii sume investite in respectivul instrument.

Certificate Index

Sunt produse structurate care urmaresc evolutia unui activ suport “unu la unu”.

 • Pot avea o maturitate prestabilita sau nedeterminata (open-end)
 • Active suport: marfuri (aur si petrol), indici (DAX, S&P500, ROTX, EUROSTOXX50)
 • Ofera posibilitatea investitorilor de a beneficia atat de cresterea cat si de scaderea pretului activului suport
 • Pot fi usor adaptate la profilul de risc al investitorului

 • Certificate cu capital protejat

  Reprezinta o forma moderna de investitii ce combina o serie variata de instrumente financiare si ofera un raport optim intre risc si rentabilitate.

  • Ofera atat protectia capitalului la maturitate ( de peste 90%) cat si oportunitatea de a castiga de pe urma aprecierii pretului activului suport.
  • Reprezinta o investitie pe termen mediu, maturitatea lor fiind intre 1,5 si 3 ani
  • Sunt listate la BVB si au lichiditatea asigurata de emitent

  Furnizorii de lichiditate mentin cotatii ferme de cumparare si vanzare in baza cerintelor stabilite de BVB cu privire la volumul minim de instrumente si spread-ul maxim dintre pretul de vanzare si cumparare.


Tranzactiile cu instrumente financiare presupun riscuri specifice, incluzand, fara ca enumerarea sa fie limitativa, fluctuatia preturilor pietei, incertitudinea dividendelor, a randamentelor si/sau a profiturilor, fluctuatia cursului de schimb. Pentru instrumentele financiare denominate in alta moneda decat cea a statului de rezidenta a investitorului, randamentul poate creste sau scadea in functie de fluctuatiile monedei. Performantele anterioare nu reprezinta un indicator fiabil al performantei viitoare.

S.S.I.F. TradeVille S.A. faciliteaza accesul la servicii de investitii financiare in legatura cu contracte pentru diferente (CFD), fiind Introducing Broker pentru brokerul pentru CFD-uri: IG Europe GmbH. CFD-urile sunt instrumente complexe si au un risc ridicat de a pierde rapid bani din cauza efectului de levier. 79% din conturile investitorilor de retail pierd bani atunci cand tranzactioneaza CFD-uri cu acest furnizor.

S.S.I.F. TradeVille S.A., Calea Vitan nr. 6A, Bl. B, Tronson B, et. 3, sector 3, Bucuresti, Romania, cod postal: 031296, tel: +40 21 318 75 55, fax: +40 21 318 75 57 / +40 21 318 75 26, Autorizata prin Decizia CNVM nr. 2225/15.07.2003. Agentie Brasov, Str. Iuliu Maniu nr.47, etj 3, camera 317, Brasov, Romania.

Email: helpdesk@tradeville.eu
Tel: 021 318 7555 (L - V: 9:00 - 18:00)
Live Help

Nume si prenume
(*)
Email
(*)
Telefon
(*)
Sunt interesat
(*)

(*) Toate campurile sunt obligatorii. Date cu caracter personal (detalii)