Clientii TradeVille vor beneficia de impozitare redusa pe dividendele companiilor din SUA

Data: 25/11/2021

București, 25 noiembrie 2021 – Clienții TradeVille care dețin acțiuni listate în SUA vor plăti impozit pe dividende de 10%, comparativ cu 30% până acum. După un efort de aproape 2 ani, TradeVille a reușit să convingă autoritățile americane să fie autorizat ca brokerul din România care poate să stabilească cine poate să beneficieze de acest regim de taxare. Reținerea și virarea impozitului vor fi făcute de TradeVille împreună cu partenerii săi externi autorizați.

Astfel, pentru clienții TradeVille care au rezidență fiscală în România, dividendele companiilor americane listate la bursă vor fi impozitate cu numai 10%, comparativ cu 30% până acum. Pentru clienții care au rezidență fiscală într-un alt stat membru al Uniunii Europene (sau din afara Uniunii Europene cu excepția SUA), gradul de impozitare a dividendelor companiilor americane listate la bursă se va reduce conform tratatului încheiat între SUA și țara de rezidență fiscală a clientului.

De asemenea, începând cu luna decembrie, TradeVille a decis să reducă cu 20% comisioanele de tranzacționare pe bursele internaționale. Spre deosebire de mulți dintre competitorii internaționali, TradeVille expune ordinele direct în piață, asadar clienții obțin prețul pieței din acel moment. Alți intermediari, în particular cei cu „comision zero”, execută ordinele in-house sau prin intermediul unor furnizori de lichiditate, iar ordinele sunt executate in general la prețuri mai proaste decât cele din piață.

Despre TradeVille

TradeVille este un broker cu prezență activă de peste 26 de ani pe piața de capital din România și oferă clienților de retail acces facil și rapid la instrumentele financiare listate la Bursa de Valori București și pe marile burse internaționale. În 2020, TradeVille a intermediat peste 50% din ofertele primare de vânzare de tip „plasament privat” de acțiuni și obligațiuni corporative, cu o rată de succes de 100%, pentru companii din diferite industrii. În 2021, TradeVille a primit din partea Bursei de Valori București cele mai multe trofee la ceremonia de premiere a performanțelor bursiere: Participantul anului 2020 pe segmentul de retail și Intermediarul companiilor antreprenoriale la BVB în 2020 pe segmentul de obligațiuni.